Leer kindermassage


Workshop kindermassage

Wil jij als ouder leren hoe je het beste je kind kunt masseren?
Kom dan spelenderwijs kennismaken met massage samen met je kind.
Een kind krijgt elke dag veel prikkels binnen en om dit allemaal te verwerken kan dat soms problemen geven. Door een massage te geven komen ze los van het denken en meer bij hun gevoel wat rust en ontspanning geeft. 

 

Wat bereik je ermee? 
Kinderen die regelmatig gemasseerd worden kunnen intensiever spelen, rustiger slapen, productiever en minder agressief zijn. Zo blijkt uit de praktijk en uit wetenschappelijk onderzoek.  Gezonde aanraking is heel belangrijk voor kinderen en massage is een van de meest positieve vormen van aanraken die er is. Door op jonge leeftijd te beginnen met masseren, vergroot je het zelfbewustzijn van je kind, het leert zijn/haar lichaam beter kennen en waarderen. Dit geeft zelfvertrouwen. Je kind is meer in balans en zal makkelijker met spanning kunnen omgaan. Door de aanmaak van oxytocine (knuffelhormoon) tijdens de massage, voelt je kind zich na afloop heerlijk ontspannen en fijn.

                               

 

Wat gaan we doen?
Je begint met  bij elkaar de rug te masseren, je werkt over de kleding heen. Ook laat ik je zien welke spelvormen je samen kunt doen. Spelvormen zoals de pizza bakken….en nog veel meer. Dan gaan jullie samen een ontspannend voetenbad ontdekken, doen we een paar korte ademhalingsoefeningen om tot rust te komen en leer je als ouder hoe je een ontspannen voetenmassage en/of hoofdmassage kan geven.

Wat brengt het jullie?
Het brengt echte ontspanning, aandacht en tijd, wat jullie beiden gelukkig maakt.
Een leuke nieuwe traditie in jullie avondritueel, waardoor je kind ook nog eens beter kan slapen.

Workshopvorm:
Individuele workshop kindermassage; Jij en je kind komen 3 x 45 minuten naar de kinderpraktijk en bepalen daarbij zelf welke dag en tijd handig is voor jullie.
Komt het 'n week niet uit, dan kun je ook 'ns een keertje overslaan.
De workshop wordt op maat gemaakt voor jou en je kind. In een individuele workshop is veel rust en ruimte.
Het tempo en de inhoud van de workshop is makkelijker aan te passen aan jou en je kind dan wanneer je de workshop in 'n groep zou volgen.
De workshop is bestemd voor ouder/verzorger en kinderen van 4 jaar tot ongeveer 11 jaar oud. De workshop is inclusief thee/limonade,  boekje met uitleg, massagegrepen en een klein flesje massageolie.

Proefles Kindermassage; Twijfel je nog? Je hebt ook de mogelijkheid om kennis te maken met kindermassage.
In één les van 45 minuten (dit is les 1 van de individuele cursus) kun je samen met je kind snuffelen aan het onderwerp kindermassage. Vinden jullie het leuk? Volg dan ook les 2 en 3 van de individuele cursus.

 

Kosten:

Proefles 45 minuten € 35,-
Individuele cursus: 1 ouder/verzorger met 1 kind 
incl. naslagboekje en flesje massageolie 3 x 45 minuten 

€ 90,-
   

 

 

 


Kinderpraktijk Admiraal is aangesloten bij het platform Sensikids en Ik leer anders netwerk
Namaste Webdesign