Coaching

Eenvoudig op te starten, kortdurende, laagdrempelige en praktische begeleiding voor kinderen

#

Wanneer kindercoaching?

Soms krijgt een kind te maken met situaties of problemen waar het zelf, de ouders of de leerkrachten geen grip op hebben. Het kan last hebben van (faal)angst, wordt gepest, heeft verdriet, geen vriendjes, ervaart stress en ga zo maar door. Dit kan zich o.a. uiten in woedeaanvallen, veel huilen, teruggetrokken gedrag of andere gedragsveranderingen.

Wat als

Er bijvoorbeeld op school niet genoeg tijd en ruimte is om je kind extra aandacht te geven. En voor een bezoek aan de psycholoog zijn de problemen “te licht”. Kindercoaching is dan een laagdrempelige vorm van begeleiding. Een deskundige, objectieve en frisse blik doet wonderen. Voor je kind is het fijn om met iemand te praten die neutraal is en van buitenaf naar de situatie kijkt.
Ik geef een kind graag handvatten om vanuit zijn of haar eigen kracht en kwaliteiten, grip te krijgen op lastige situaties.

Wat is kindercoaching?

Kindercoaching is vooral oplossend en toekomstgericht en gaat uit van de situatie die voor het kind actueel is. Een kindercoach kijkt niet achterom om te zien waar het probleem vandaan komt, maar richt zich op de toekomst en op dat wat het kind wil bereiken. Je kind hoeft dus helemaal niets af te leren, ergens mee op te houden of iets te laten, er komt gewoon iets nieuws bij. En dat kun je oefenen om te leren. Op die manier bekeken heeft je kind dan ook geen probleem, het heeft simpelweg nog niet geleerd hoe het ook kan!

#

Is kindercoaching wat voor mijn kind?

Kindercoaching is geschikt voor kinderen van ongeveer 4/5 t/m 16 jaar die even wat extra aandacht of een steuntje in de rug nodig hebben om weer in balans te komen.

Bijvoorbeeld:
* Voor kinderen met woedeaanvallen of driftbuien zonder dat hier een duidelijk aanwijsbare reden voor is.
* Voor kinderen die moeite hebben met het uiten van emoties.
* Voor kinderen met een negatief of laag zelfbeeld.
* Voor kinderen met een gebrek aan zelfvertrouwen.
* Voor kinderen die geen “nee” durven te zeggen.
* Voor kinderen die bang zijn om fouten te maken (faalangst).
* Voor kinderen die moeite hebben met slapen en concentratie.
* Kortom… voor alle kinderen die wel wat hulp kunnen gebruiken!

Waar werken we naartoe

Als de hulpvraag van je kind duidelijk is, wordt vanaf dat moment gewerkt aan oplossingen.

Het kind heeft vaak zijn of haar oplossingen al in zich. Door het stellen van de juiste vragen zorg ik ervoor dat je kind zich bewust wordt van zijn of haar krachten, kwaliteiten en positieve eigenschappen en van de ‘verstopte’ oplossingen die het in zich draagt.
Hierdoor ondersteun ik je kind in het zichzelf sterker maken, het ontwikkelen van een positief zelfbeeld en het in zijn of haar eigen kracht staan. Als je kind ervaart dat het thuis, op school of waar dan ook gebruik kan maken van de eigen, opnieuw ontdekte kwaliteiten en krachten, kan je kind vanuit zijn of haar eigen mogelijkheden en oplossingen weer verder.

Hoe

Samen met het kind ontdek ik hoe het zich voelt. Dat hoeft niet altijd door te praten. Misschien kan het kind door te knutselen of te tekenen wel veel beter vertellen wat het lastig vindt en waarmee het geholpen kan worden. Dingen die we kunnen doen, zijn bijvoorbeeld:

* knutselen
* tekenen
* dansen
* chillen
* met (handpoppen of knuffeldieren) spelen

Steuntje in de rug

Denk je dat je kind hulp kan gebruiken bij zijn ofhaar uitdagingen, maak dan vrijblijvend een afspraak. Samen kijken we wat de mogelijkheden zijn.