Referenties

Referenties

#

Referenties

Reacties van cliënten, ouders van cliënten en cursisten.

Coaching (Mama van L.):
Vanaf groep 3 zagen we dat de manier hoe school de stof aanbod niet effectief was voor onze dochter. Na wachten en zoeken vonden we in groep 5 Jolanda. Jolanda hielp haar bij het ontdekken van haar manier van leren (beelddenken) via o.a. de ik leer anders methode. Jolanda hielp haar met een positief zelfbeeld en het omgaan met haar sensitiviteit door o.a. de Ik ben oké training. Aangezien onze dochter de bezoekjes aan Jolanda als fijn en opbouwend ervaart, zijn we verder gegaan met positief mindset. Tussendoor bezocht ze activiteiten van het knutselatelier en tekenlessen waarmee haar creativiteit ten volle werd geprikkeld. Jolanda ziet het ware kind en helpt jou als ouder met het zoeken van de passende weg. Elk kind gunnen we Jolanda als coach.

 

Training mindset ontdekken (M. 8 jaar):
Ik vond het heel leuk om een paar keer over Fixie en Growie te leren.
Dit heb ik allemaal geleerd in de lessen: hoe mijn hoofd werkt, hoe Fixie en Growie denken, dat je aan dingen die je moeilijk vindt moet werken en hopen dat het dan beter gaat. Je leert ook wanneer je een echte doorzetter was, wat de gouden tip is, hoe je moet denken als Growie.
Als ik iets moeilijk vind, helpt het me soms om als Growie te denken; door te oefenen gaat het steeds een beetje beter.

Ik vond het leuk om het met iemand samen te doen. We mochten soms ook een tekening maken. En aan het einde deden we nog een spel of een knutsel maken.
Jolanda is altijd heel rustig. Ik vind het heel fijn als iemand rustig is. Ze luistert ook altijd naar jou. Ze leest sommige stukjes uit het boek voor en sommige stukjes mag je zelf vertellen.
Ik denk dat veel kinderen het leuk vinden.
Mama van M.:
Wat ik zo fijn vind is dat we nadat hij de training over Fixie en Growie heeft gedaan een aanpak en een taal hebben die we allebei snappen. Daardoor is het veel gemakkelijker geworden om dingen met hem te bespreken en hem te helpen. Door het werkboek konden we steeds meelezen en -leren. We gebruiken het nog steeds.

Training mindset ontdekken (mama van H. 8 jaar):
Onze zoon van 8 heeft samen met een vriendje de training Fixie & Growie gedaan bij Jolanda.
Ondanks dat ze de training samen deden, werd de aanpak op het kind gericht.
Jolanda gaat op heel speelse wijze met de kinderen aan de slag. Wanneer zijn ze robot Fixie en wanneer robot Growie?
Ze hebben geleerd dat hun vaste mindset (Fixie) zich uit in een bepaald gedrag, zoals boosheid, frustratie en aangeven dat ze iets niet kunnen, maar dat ze dat zelf kunnen ombuigen.
Growie leert ze dat ze niet alles in 1 x hoeven te weten of goed te hoeven doen en dat je van proberen kan leren.
Via het werkboek konden we de verrichtingen bekijken en ook thuis opvolging en hulp bieden in situaties. Erg leuk… en ook leerzaam voor ons 🙂
Jolanda kan zich erg goed in een kind verplaatsen, weet vanuit haar professionaliteit wat er nodig is en is ook een fijn klankbord voor ouders.

Coaching (D. 11 jaar):
Ik ben naar Jolanda gegaan om aan mijn zelfvertrouwen te werken en omdat ik niet altijd begreep waarom andere kinderen onaardig reageren.
Jolanda helpt je dingen te leren door met je te praten terwijl je een bordspelletje met haar doet of tijdens het tekenen en knutselen.
Ze leert je makkelijker over dingen te praten en duidelijk te zijn naar andere kinderen.
Het helpt mij heel erg omdat ik een heel groot stuk meer zelfvertrouwen heb gekregen. Ook de overgang van de basisschool naar de brugklas heeft ze me goede tips voor gegeven.
Het is altijd erg gezellig met thee en een koekje erbij en Jolanda is heel erg aardig, ik heb altijd zin om naar Jolanda te gaan!