Training

Welke trainingen worden er aangeboden 

#

Trainingen

Gunt u uw kind zich te verdiepen in voor hem nog nieuwe thema’s, nieuwe vaardigheden opdoen of ervaringen uitwisselen met uitwisselen met andere kinderen? Kinderpraktijk Admiraal heeft een trainingsaanbod waarvoor u uw kind individueel kunt inschrijven. Liever met een klein groepje aan de slag? Ik verzorg trainingen op maat, passend bij een specifieke vraag en toegespitst op de situatie van uw kind.

Positief zelfbeeld

Hoogsensitieve kinderen zien alles, voelen alles, horen alles. Ze zijn heel druk met alles beleven. In een wereld die continue prikkels veroorzaakt, kunnen hoogsensitieve kinderen het weleens moeilijk hebben. In de klas bijvoorbeeld zitten ze midden in alle gebeurtenissen. Omdat deze kinderen zoveel ervaren, krijgen zij soms onvoldoende tijd om de prikkels te verwerken. Een gevolg is dan dat er stress optreedt. In de klas lopen zij vaak op hun tenen. Regelmatig is het pas thuis dat zij heftige emoties laten zien zoals woedeaanvallen of enorme huilbuien. Kinderen kunnen een ”vol hoofd” ervaren en moeilijk tot rust komen wanneer het tijd is te gaan slapen. Kinderpraktijk Admiraal biedt trainingen aan die zijn gecertificeerd door het platform Sensikids.

De trainingen zijn vooral bedoeld voor de sensitieve kinderen en geschikt voor alle kinderen. De training is een cognitieve training afgestemd op de sensitieve kinderen van kleuter tot puber. Er wordt gewerkt met herkenbare verhalen, ontspanningsoefeningen, (kaart)spelletjes, visualisatie-oefeningen en filosofische gesprekjes.

De opbouw van de training positief zelfbeeld is als volgt

* Kennismakingsgesprek met ouder en kind
* 7 bijeenkomst voor kind(eren) (1 keer in de twee weken)
* (Na ongeveer 4-6 weken bestaat de mogelijkheid tot een terugkom speelmiddag voor de kinderen (7-11 jaar))

Wat doen we bij de training?

Wat we bij de training doen wordt uitgelegd bij de desbetreffende leeftijden lees meer bij kleuter, 7-11 jaar of puber. Wilt u meer weten neem dan gerust contact met mij op of kijk op http://sensikids.nl/.

Mindset ontdekken

Is je kind ongemotiveerd voor school en leren? Gaat hij (of zij) uitdagingen het liefst uit de weg? Geeft hij snel op bij tegenslagen, fouten of onvoldoendes? Voelt hij zich dom wanneer hij hard moet werken om iets onder de knie te krijgen? Kan hij niet tegen kritiek en wil hij graag de beste zijn? Dan wordt hij waarschijnlijk belemmerd door een vaste mindset.

#

Wie ben jij……

De term ‘mindset’ staat voor de manier waarop kinderen (en volwassenen!) denken over hun intelligentie, talenten en kwaliteiten. Professor Carol Dweck ontdekte dat een vaste mindset de ontwikkeling belemmert, terwijl een groeimindset zorgt voor motivatie, doorzettingsvermogen en een passie voor leren.

Met deze training kun je je kind een groeimindset te ontwikkelen. Lees meer over de training mindset ontdekken.

#

CITO in beeld

De CITO in BEELD cursus is ontworpen voor kinderen uit groep 7 en 8 die de entreetoets of de eindCITO gaan maken, die:
– CITOvragen op een verkeerde manier interpreteren
– Twijfelen over ‘Welke uitleg moet ze nou kiezen?’
– Tijd verliezen
– Moeite hebben met het lezen en begrijpen van lange teksten
– Moeite hebben met het omgaan met de tijdsdruk
– Moeite hebben om vraagstukken gestructureerd aan te pakken.

Een beelddenker heeft het vermogen om vragen van verschillende kanten te bekijken. Hierdoor loopt hij de kans dat hij de Citovraag op een verkeerde manier interpreteert. Het gevolg hiervan is dat de CITOvraag niet begrepen wordt of erger dat de vraag op verschillende manieren kan worden uitgelegd. Diegene die de vraag maakt begrijpt precies wat hij bedoelt, echter dat hoeft voor de beantwoorder niet hetzelfde te zijn.

Wanneer je het vermogen hebt om een vraag van verschillende kanten te bekijken, loop je al snel tegen het probleem aan: ‘Welke uitleg moet ik nou kiezen?’
Lees meer over de training CITO in beeld.