Deze pagina legt uit welke soort trainingen er zijn en voor welke doelgroepen deze zijn
Mogelijk geeft het onvoldoende antwoord op de vraag of uitdaging die je hebt: welke training past het beste bij mijn situatie? Is dat geval, neem even contact op, dan nemen we dat tezamen door. Bel, Whatsapp -> |
Een positief zelfbeeld
Binnen een beproefd concept, van zeven bijeenkomsten, leren kinderen zich sterker te voelen. Trainingen zijn opgezet door Sensikids en hebben zich al een lange tijd bewezen in heel Nederland. De opleidingen zijn afgestemd per leeftijdsgroep en sluiten aan bij de gedachtes en uitdagingen die kinderen hebben in deze periode.
|
Voor kinderen van 4-6 jaar
Naam training: Ik voel me Oké! |
Voor kinderen van 6-11 jaar
Naam training: Ik ben Oké! |
Voor kinderen van 11-15 jaar
Naam training: Power pubers |
Leer een vaste negatieve gedachte te herkennen en om te zetten |
Engelstalige video over een Vaste Mindset vs Groei-mindset
|
De negatie gedachte wordt ook wel Fixed Mindset genoemd. Als je in staat bent deze bij jezelf te herkennen, dan kan vervolgens worden geholpen met de volgende stap. Hoe zet je deze gedachte om in een constructieve gedachte? Hoe krijg je een Growth Mindset?
|
Voor kinderen en pubers
Training: de juiste Mindset
Het vertalen van een vaste negatieve gedachte (mindset) en een groei-mindset gaat in de training bij jonge kinderen en pubers elk op een werkwijze die bij ze aansluit.
|
Methode voor beelddenkers
"Ik leer anders"
Scholen bieden vaak methode aan die anders zijn opgezet, dan in beelden. Er wordt veel tekstueel en verbaal gewerkt. Hierdoor zou een beelddenker minder goed kunnen presteren, dan bijvoorbeeld een ouder verwacht. Of wisselend presteren op school. Hieronder een overzicht van de training.
Wat is de doelgroep?
Beelddenkers in de leeftijd van 7-12 jaar en optioneel met één ouder. Dit kunnen kinderen zijn met uitdaging om optimaal te presteren. De personen kunnen verschillende achtergronden hebben en bestaan frequent, maar niet exclusief, in de volgende groepen.
Wat wordt geleerd?
Tijdens de sessies leren kinderen om hun hoofd op te ruimen zodat er plaats is voor het visualiseren van:
Hoe werkt de training?
De training is volledig afgestemd op deze anders lerende kinderen. De gave om beelden snel en efficiënt op te kunnen slaan wordt aangewend om leerstof naar beelden te vertalen. ‘Ik leer anders’ is een praktische leermethode waarin het kind de basis leert om informatie visueel op te slaan zodat deze wordt onthouden. In de eerste sessie ruimen we het hoofd van het kind op. Daarna gaan we het indelen, zodat het kind informatie logisch leert ordenen. Het wordt zich ervan bewust dat het anders denkt en leert. Het kind leert hoe informatie (alfabet, woordjes) geordend kan worden opgeslagen, zodat het kind dit weer terug kan vinden. Bijvoorbeeld bij een dictee of proefwerk. Al na de eerste sessie kan effect worden waargenomen. Hoe ziet de start van het traject eruit?
Daar waar het kind problemen heeft, gaan we aan de slag. Dit gebeurt aan de hand van een werkboek dat deel uitmaakt van de methode. Tijdens de sessies leren het kind en optioneel één ouder de technieken. Als een ouder meedoet, dan krijgt het tevens handvatten, waarmee thuis verder kan worden gewerkt. Er worden afspraken gemaakt waar de ouder met het kind aan gaat werken en wat de volgende keer aan de orde komt. Na vier sessies is de basis aangeleerd en kan dit samen met het kind verder worden toegepast. Soms zijn een aantal additionele sessies nodig. Tijdens een intakegesprek wordt gekeken of het kind daadwerkelijk een voorkeur voor visueel denken heeft en de training geschikt is. Wilt u meer weten, neem dan contact op. Kosten voor het volgen van de lesmethode
Kennismakingsgesprek Geen kosten Complete lesmethode Vier sessies Duur van de training 60 minuten € 65,50 per sessie Optionele additionele sessies Een prijs per uur van € 65,50 Maak kennis of meld je aan
|
© Copyright Kinderpraktijk Admiraal